Cum inveti sa schiezi sigur, repede si usor. Primele sfaturi

Multor romani le place să meargă la schi iarna și au nevoie de echipament de schi pentru aceasta.

Schiatul pe pârtii și savurarea peisajelor de iarnă este o plăcere recreativă pentru întreaga familie.

Schiatul are  o lungă tradiție în Austria, dar echipamentele au evoluat și s-au schimbat de-a lungul timpului. Fiecare iubitor al sporturilor de iarna are o anumită concepție individuală despre echipament.

Cu articolele noastre vrem să oferim sugestii cu privire la componentele care trebuie luate întotdeauna în considerare.

Austria poate fi numită leagănul schiului, deoarece primul austriac care a coborât mai întâi pante abrupte de munte pe schiuri de lemn a facut acest lucru la începutul secolului al XX-lea.

Pentru direcție se folosea un băț de lemn lung. Ceea ce a fost inițial util pentru rezidenții din regiunile montane accidentate s-a transformat într-un sport popular în Austria.

După inventarea  virajului paralel , schiul a devenit din ce în ce mai popular și au fost fondate primele școli de schi.

În anii ’50 schiul a fost inventat de un profesor austriac de sport și continuă să inspire schiorii din întreaga lume si acum.

Topografia Austriei permite schiul în aproape toate statele federale. În opt din nouă state federale austriece există zone și pârtii de schi pentru cele mai variate cunoștințe. Doar Burgenland este mai puțin potrivit pentru sporturile de iarna.

Totul despre echipament de schi

În subiectul nostru despre echipament de schi, vă arătăm la ce ar trebui să acordați atenție atunci când mergeti la cumparaturi. Îmbrăcămintea este un alt subiect la care îi acordăm o atenție deosebită, deoarece echipamentul potrivit pentru diferite condiții meteorologice are adesea un impact asupra plăcerii schiului.

În articolele noastre explicăm alte elemente ale echipamentului de schi, cum ar fi ghetele, betele și casca de schi, care asigură siguranța si protectia fiecaruia.

Temperaturile scăzute și schimbările rapide ale vremii impun cerințe mari pentru îmbrăcămintea de schi.

Există o gamă largă de materiale și țesături funcționale pentru a alege în îmbrăcămintea de schi pentru femei, bărbați și copii. Oferim o prezentare generală a celor mai importante puncte atunci când achiziționați îmbrăcăminte.

Principiul care asigură climatul potrivit

Când vine vorba de îmbrăcămintea de schi, trebuie respectat principiul cepei, cu care vă puteți proteja împotriva vântului și a vremii cu diferite straturi de îmbrăcăminte.

In cadrul acestui principiu, fiecare strat de îmbrăcăminte își îndeplinește propria funcție și împreună trei straturi au ca rezultat ținuta ideală de mers pe partie.

Stratul 1: lenjerie de schi

Primul strat este purtat direct pe corp. Lenjeria de corp funcțională de calitate menține corpul cald și este menită să tina transpirația departe de piele.

Sunt disponibile diferite materiale pentru lenjeria de corp funcțională: de la lână merino naturală până la fibre moderne de înaltă tehnologie.

Atunci când alegeți lenjeria de schi, trebuie să aveți grijă să vă asigurați că este confortabila de purtat și că se potrivește bine.

Stratul 2: căldură și izolație

Al doilea strat peste lenjeria funcțională ar trebui să te încălzească și să aibă un efect izolator. Cu toate acestea, al doilea strat de îmbrăcăminte ar trebui să fie, de asemenea, respirabil pentru a îndepărta transpirația spre exterior. Puloverele sau jachetele din lână sunt adesea folosite pentru al doilea strat.

Cei care preferă materialele naturale se pot baza pe produsele merinos.

Stratul 3: Protecție împotriva vântului și umezelii

Ultimul strat este purtat la exteriorul corpului și este destinat protejării împotriva zăpezii, ploii și vântului. Pentru aceasta sunt potrivite materiale solide, precum hardshell-ul extrem de funcțional. Un accent deosebit ar trebui pus pe o rezistență la vânt absolută în jachete și pantaloni de schi, deoarece vântul pătrunzător lasă corpul să se răcească rapid.

Funcții suplimentare pentru îmbrăcămintea de schi

Îmbrăcămintea modernă prezinta deseori salopeta ski dama cu funcții suplimentare ca echipament clasic pentru schiorii amatori. Fermoarele pot fi folosite pentru a asigura o aerisire suplimentară pe coapse și brațe. Când vine vorba de îmbrăcămintea de schi ieftina, trebuie asigurată o protecție funcțională împotriva zăpezii pe jacheta și capetele pantalonilor. Gluga trebuie întotdeauna sa fie suficient de mare, astfel încât să existe spațiu pentru casca.

Îmbrăcăminte pentru femei și bărbați

Îmbrăcămintea de schi pentru femei și bărbați diferă în principal prin croială și design. Pentru femei, croielile sunt adesea ceva mai adaptate și mai mulate, în timp ce mulți bărbați preferă croieli practice cu salopete confortabile de purtat.

Următoarele se aplică îmbrăcămintei de schi pentru femei și bărbați: Libertatea de mișcare nu trebuie afectată si in plus, îmbrăcămintea exterioară prea strânsă asigură o răcire mai rapidă pe pante. Pentru a determina dimensiunea corectă pentru îmbrăcăminte, ar trebui să se stabilească pieptul, talia și șoldurile, precum și mărimea corpului.

Îmbrăcăminte de schi pentru copii

Ținutele de schi pentru copii sunt adesea păstrate în culori îndrăznețe. Ceea ce arată ca o caracteristică de design are un aspect practic pentru părinți: puteți vedea culori strălucitoare pe pârtia de schi completă, iar copiii sunt încă vizibili chiar și de la distanțe mai mari.

  • Mănușile de schi sunt esențiale
  • Șosetele de schi completează o ținută de iarna

Șosetele speciale de schi fac o treabă bună într-o zi pe partie. La schiat, picioarele obosite din cizma de schi produc căldură și transpirație. Șosetele speciale reglează acest efect.

Punctele de presiune pot fi reduse la minimum cu șosete de schi bine montate, iar mușchii și venele raman susținute. Când schiază, picioarele sunt foarte utilizate, motiv pentru care mulți schiori consideră că merită să cumpere șosete profesioniste.

Acordați atenție spălării corespunzătoare și îngrijirii regulate

La spălarea hainelor, trebuie respectate instrucțiunile de spălare date. Fibrele funcționale nu trebuie spălate la temperaturi prea mari sau să ajungă la uscător la temperaturi ridicate, deoarece acest lucru le poate determina să piardă proprietăți materiale importante.

În plus față de a fi spălate corespunzător, îmbrăcămintea de schi trebuie, de asemenea, impermeabilizată în mod regulat pentru a-și păstra proprietățile hidrofuge.

Austria este o națiune de schiori. Mulți austrieci învață să schieze la o vârstă fragedă și pentru unele familii, zilele de schi în munții locali fac parte din viața lor. Ce mai: Distracție reală pentru părinți și copii!

Schiatul este o distracție populară atât pentru turiști, cât și pentru localnici. Schiatul divers este garantat cu peste 400 de zone de schi din Austria. Cu articolele noastre vrem să oferim sugestii pentru o zi plăcută de relaxare, fără probleme.

Schiatul este sportul național al Austriei

Mulți austrieci adoră snowboard-ul și găsesc cele mai bune condiții pentru acesta în țara lor natală. Aproape orice altă țară nu are o densitate atât de mare de zone de schi. De la Vorarlberg la zona Otscher, pasionații de sport vor găsi o varietate de oportunități de a-și continua hobby-ul la un nivel ridicat de confort și experiență.

Mulți copii și mai ales adulți care nu au intrat în contact cu schiul în copilăria lor, vor să învețe acum să schieze. Învățarea practicării sporturilor alpine nu este atât de dificilă pe cât ți-ai putea imagina.

Este important să combinați învățarea și distracția pe pârtie. Vă oferim sfaturi utile pentru învățarea acestui sport de iarnă popular.

Învață să schiezi singur ca adult

Adulții care doresc să învețe să schieze ar trebui, mai presus de toate, să se relaxeze pe schiuri și să-și piardă frica de cădere și pante abrupte. Orice incertitudine poate fi rezolvată numai cu o practică suficientă și o abordare lentă. Se spune că un adult poate învăța elementele de bază ale schiului în trei zile cu un antrenament intensiv sub supraveghere .

Următoarele sugestii sunt utile pentru adulți atunci când învață să schieze:

Incepeti cu exercitii de bază

Schiatul este distractiv, dar necesită o pregatire fizica prealabila a schiorului. Oricine se întoarce pe partie ca adult sau după o pauză lungă ar fi trebuit să-și construiască o conditie fizica buna. În multe locuri din Austria, gimnastica de schi este oferită săptămânal de la începutul toamnei. În plus, ar trebui să lucrați în mod regulat la propria rezistență (alergare, fitness la sala, etc).

Partia pe care sa inveti sa te dai pe schiuri

Înainte de a începe prima vacanță la schi, este important pentru începători  să aleagă o  zonă de schi adecvată care să se potrivească propriilor abilități.

Începătorii au nevoie de suficiente zone de antrenament usoare pentru a le explora fără stres. Având în vedere numărul mare de zone de schi diferite, dacă sunteți neglijent, ajungeți rapid pe pârtii nepotrivite. Pârtiile pentru începători sunt marcate cu albastru, astfel încât nivelurile de dificultate să fie clare. 

Folosiți din experiența altora atunci cand vrei sa schiati

Pentru a învăța să schiezi din punct de vedere tehnic impecabil, ar trebui să te întorci la cunoștințele schiorilor cu experiență.  Sunt recomandate orele de antrenament cu un instructor de schi sau învățarea zilnică la un curs de schi.

Cu un curs de schi, există și distracție în grup, ceea ce motivează mulți oameni. Ca alternativă la un instructor de schi calificat, puteți  solicita și  schiorilor experimentați din familie sau prieteni să vă însoțească la primele dvs. încercări pe pârtie.